Inför jetski säsongen 2016 regelboken & info

Här finns det du behöver vet om du ska börja tävla inom jetski
från licenser,länkar jetski klubbar,regler,klasser etc

Inför jetski säsongen 2016 regelboken & info

Inläggav Admin » 13 maj 2016, 14:46

Hej alla i Jetski-Sverige. Här kommer nyttig info inför säsongen 2016. Var vänliga att dela detta så gott det går till alla berörda parter! Infon kommer finnas i flertalet nyhetsflöden utöver facebook.

Nu är det snart dags för startskottet för årets säsong, och nu kör vi fullt ut efter UIM´s regelverk som blivit ett krav inom alla UIM-anslutna förbund inom hela Europa, vilket i princip innebär alla tävlingsarrangörer.

Regelboken är nu reviderad till UIM regelverk, i praktiken innebär det inte mycket mer än att klasserna byter namn, men i vissa klasser är det tekniska avvikelser från föregående regelbok och det är varje förares skyldighet att kunna och följa reglerna. Regelboken ligger under Jetski-fliken på Svera´s hemsida, ladda hem den och studera!

De klubbar som ansökt, eller aviserat om att ansöka om tävlingstillstånd till tävlingar i år är Orust Jetski klubb som kör SM-premiären den 18 juni i Karlskoga, inbjudan ligger ute på Svera´s hemsida.

Orustklubben laddar också för fullt för Nordens största tävling den 13-14 augusti - Nordiska Mästerskapet + SM-deltävling nr 3, som kommer att bli årets kanontävling med stort internationellt deltagande!

Att åka långt ner i Europa och tävla är det många som gör, men kör man lika långt åt andra hållet, d v s norrut kommer man till Lycksele och där planerar Lycksele klubben med Bröderna Sundelin i spetsen SM-deltävling nr 2 den 23 juli.
Resan dit är väl värd att göra, tidigare års tävlingar i Lycksele har varit riktigt lyckade!
Denna SM-tävling gäller endast för ståmaskiner, sittmaskinklasserna kör endast inbjudningsheat. Detta då Smögen Offshore går samtidigt och lockar en del sittmaskinförare, på detta sätt undviker vi krockar mellan dessa tävlingar.

Utöver detta planeras en enklare Sprint-tävling den 16 juli i Kumla. Det planeras även en SM-tävling i Kumla den 27 augusti, samt organiserade träningar i Karlsborg och Mariestad helgen 3-4 september.

Men Störst och Minst blir AQUA-X SM sprinten i Norrköping måndagen den 11 juli, då hoppas vi på mycket TV-tid med sevärda fighter med det minsta startfältet i årets tävlingar.
Endast en handfull inkvalade förare i GP3(Lite) och Spark GP4 kommer att köra finalerna.
Eftersom vi för första gången skall dela vattenområdet med andra vattensporter pågår fortfarande en hel del planering.
I dagsläget ser det ut som att Stockholm Jetski Club tar hand om det praktiska med boj-läggning mm, och att vi får tid att köra kval på söndag kväll 10 juli och direktsänt i SVT Play måndag eftermiddag, med eventuellt sammandrag i SVT senare.
Mer info om detta kommer så snart allt är klart.

Om du inte redan tagit ut din licens är det läge att göra det så så fort som möjligt, kom ihåg att din licens även innehåller en försäkring när du kör organiserad träning och tävling.

Många förare gjorde årspremiär vid Kumlabanan andra helgen i Maj då klubben anordnade organiserad träning och träningsläger. Det ser ut som det blir en hel del nya förare i år med härliga ambitioner - välkomna till sporten säger vi i Aquabike-kommittén till dessa rookies och alla andra förare!
Användarvisningsbild
Admin
Site Admin
 
Inlägg: 98
Blev medlem: 31 januari 2009, 18:12

Re: Inför jetski säsongen 2016

Inläggav Nesam » 14 maj 2016, 06:14

Mer info från Eric Jacobsson
Hej!
Då det råder många oklarheter kring regelverket för svensk jetski-racing just nu så har jag skapat en regelverks-tolk för respektive klass. Se den bifogade ZIP-filen. Det ligger i varje förares intresse att läsa regelboken och lära sig den. Jag har enbart pekat på vilken regel som gäller för respektive teknisk egenskap. Håll till godo och dela gärna vidare till alla som kan tänkas behöva detta!

Direktlänk till UIM-regelboken:
https://new.uimpowerboating.com/Documen ... 202016.pdf

Regelboks tolk hela som zip:
Regelbokstolk.zip
(42.47 KiB) Nerladdad 363 gånger
Bilagor
Regelboksutredning_SKI_GP3.pdf
(5.22 KiB) Nerladdad 355 gånger
Regelboksutredning_SKI_GP3.3.pdf
(5.42 KiB) Nerladdad 381 gånger
Regelboksutredning_SKI_GP3.2.pdf
(5.42 KiB) Nerladdad 359 gånger
Regelboksutredning_SKI_GP3.1.pdf
(5.42 KiB) Nerladdad 360 gånger
Regelboksutredning_SKI_GP2.pdf
(5.51 KiB) Nerladdad 360 gånger
Regelboksutredning_SKI_GP1.pdf
(4.96 KiB) Nerladdad 344 gånger
Regelboksutredning_RUNABOUT_GP4.pdf
(5.23 KiB) Nerladdad 370 gånger
Regelboksutredning_RUNABOUT_GP3.pdf
(5.52 KiB) Nerladdad 361 gånger
Regelboksutredning_RUNABOUT_GP2.pdf
(5.41 KiB) Nerladdad 366 gånger
Regelboksutredning_RUNABOUT_GP1.pdf
(5.52 KiB) Nerladdad 349 gånger
Madmans Return.....
Om man tror man kan Allt har man fel...

Kör:Superjet Riva edit -99
Xl 700
Användarvisningsbild
Nesam
Jetski in Sweden VIP
 
Inlägg: 1625
Blev medlem: 2 april 2009, 12:29
Ort: Björbo


Återgå till Börja tävla jetski vad krävs och vad gäller

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst